24 Ağustos 2022 Çarşamba

SADAKA VERMEYENİN DUASI KABUL OLMAZ Bir bölgede yağmur yağmıyordu, kuraklık çok sıkıntı vermeye başlamıştı. Herkes yağmur yağması için dua ediyorsa da; yağmur yağmıyordu. Evliyadan bir zat, ne yapacağını şaşıran insanlara dedi ki: — Bunun çaresi vardır. Sebeplerine yapışmadan yağmur yağmaz. — Aman hocam, çaresi ne ise söyleyin! Şu felaketten bir an önce kurtulalım. — Vermeden istemek olmaz. Allah için de, vermeden istemek olmaz. Benim bu cübbemden başka bir şeyim yok, ben cübbemi veriyorum, herkes bir şeyler getirsin. Bunun üzerine herkes verebileceği şeyleri getirip ortaya koydu, çok şey yığıldı. Bu mübarek zat, birkaç kişinin bunları, bölgedeki fakirlere dağıtmasını istedi. Oradakiler hepsini fakir fukaraya dağıtıp geri gelince, mübarek zat şöyle dua etti: — Ya Rabbi, Kullarını sevindirenlerin dualarını kabul edeceğini bildiriyorsun, biz de senin fakir kullarını sevindirdik, sen de yağmur ihsan edip, bizleri sevindir! Bunun üzerine yağmur başladı. Sonra mübarek zat dedi ki: — İşte gördüğünüz gibi, sadaka vermeyenin, insanları sevindirmeyenin duası kabul olmaz. PAYLAŞALIM HERKES OKUSUN

 Vergiler ile zekât ve öşür verilmiş ölür diyen cahil değil echel dir!

Zekât ve öşür hesab ile verilir!
1/40 --1/10 veya 1/20 şeklinde!
Devletin senin yıllık kazancından istediği vergi hesabı ayrıdır buna karistirilmaz!
Devlete bu sene kazandığından verirken,zekatta üzerinden bir yıl geçen sermayadan verilir, yıl geçmeyen kısmı zekâta tâbi değildir!


EVLİLİĞİN DEVAM ETTİRİLMESİNİN EHEMMİYETİ
Nikâh, cemiyet hayatı için bir nimettir, birçok faydaları vardır. Beşeriyet silsilesinin (insan neslinin) güzelce devamına, insanlar arasında ahlâkî fazîletlerin çoğalmasına vesîledir. Dolayısıyla bu nimeti güzelce muhafaza etmek lâzımdır. Bu sebepten dinimizin nikâh hakkında birçok teşvikleri olduğu gibi bu bağı ortadan kaldıracak olan talâk (boşamak) hakkında da birçok tehditleri bulunmaktadır.
Bir topluluk arasında talâk hâdisesinin çoğalması, ailelerin saadetine zıt, cemiyetin menfaatlerine muhaliftir. Bütün bunlarla beraber bazı sebeplerle talâka lüzum görüleceğinden İslâm hukuku tarafından bu mevzû lâyıkıyla ele alınmış ve nikâh bağının meşrû bir şekilde izâlesi de câiz görülmüştür.
Evlenmek, Peygamber Efendimizin (s.a.v.) bir sünnet-i seniyyesidir. Müslümanlar, evlilik ile çoğalırlar. Evlilik ile ahlâk muhafaza edilir. Evlilikte aile fertlerinin karşılıklı bir muhabbet ve samimiyet içinde olması icap eder. Talâk (boşama) ise meşrû bir sebebe dayanmadıkça mübah değildir. Boşamanın hoş görülmeyen ve çirkin bir iş olduğunu gösteren birçok hadîs-i şerîf vârid olmuştur. Bunlardan bazıları şunlardır:
“Allâhü Teâlâ’ya helâlin en sevimsizi talâktır.” Zira birtakım helal şeyler vardır, bazı hâllerde mekruh veya haram olabilirler. Mescitte bir şeyler yemek-içmek, Cuma vaktinde alışveriş yapmak gibi.
“Bir zarurete bağlı olmaksızın kocasından boşanmak isteyen bir kadına, cennet kokusu haramdır.”
“Bir kadını, kocasına karşı ifsâd eden, onu isyana sevk eden bizden değildir.”
“Evlenin ama sakın boşanmayın, çünkü boşanmak, Allâh’ın Arş’ını titretir.”
“İblis, tahtını suyun üzerine kurar. Sonra da avenelerini gönderir. Bunlardan rütbece kendisine en yakın (itibarca en büyük) olanı, fitnece en büyük olanıdır. Biri gelip, ‘Şunu şunu yaptım’ der. İblis ‘Hiçbir şey yapmamışsın’ sözüyle karşılık verir. Sonra bir başkası daha gelir ve ‘Karısıyla aralarını ayırıncaya kadar filanın peşini bırakmadım.’ diyerek yaptıklarını anlatır. Bunun üzerine İblis, onu yanına yaklaştırır ve ‘Aferin sana’ diyerek, ona iltifat eder.”
16 Ağustos 2022
Fazilet Takvimi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KULLANANLARDAN BORAKS

 KULLANANLARDAN BORAKS VE KARBONATLA TEDAVİ MUCİZELERİ...                                                                                  *...