“Dünyâ hayâtı azdan daha azdır. Ona âşık olan, alçakların alçağıdır. O sihriyle bir topluluğu sağır ve kör eder. Böylece onlar ortalıkta şaşkın ve delîlsiz ortalıkta kalırlar.”
- Ana Sayfa
- "Kişi sevdiği ile beraberdir."
- "Nazar, deveyi kazana, insanı mezara sokar."
- guruptaki tüm bilgiler bilgi amaçlıdır araştırmadan doktorunuza danışmadan sakın kullanmayın saygılar ve blogta ki bilgiler
- Cin Suresinin Havası
- Not: Siteye soru gönderme işlemi kaldırılmıştır. Arşiv niteliğindeki yazılarından ve soru-cevaplarından istifâde edilmesi temennîsiyle..
- Mars’ta hayat var! There is life on Mars! 화성에 생명이 있습니다! На Марсе есть жизнь! 火星に生命がある!火星上有生命
- Kabe'nin yapılışında ki taşlar, 4 dağdan getirildi.Turi Sina, Cudi, Hira,Turi Zeydan dağlarından.
- “Asıl olan söz dili değil, hal dilidir, konuşmaktan çok yaşamaktır. İnandığı gibi anlatmaktan ziyade inandığı gibi yaşamaktır…"
- GUCDÜVÂNÎ HAZRETLERİNDEN NASİHATLER
- Peygamber Efendimizin, Annesinin Dirilip İman Etmesi.
- ZEKÂT
- Sohbet Bahçesi
- mehmet sertkaya
30 Kasım 2022 Çarşamba
DÎNÎ BİR EDEB VE SULTANIN EDEBİ Resûlullah Efendimizin sünnet-i seniyyelerinden birisi de şudur: Bir kimse, din kardeşini andığında onu en hoşlanacağı isimle ve vasıfla anmalıdır. Zira o, din kardeşini böyle güzel yâd ederse umulur ki Cenâb-ı Hak da yüce katında o kimseyi anar. Cenâb-ı Hakk’ın bir kimseyi anması, ona rahmet etmesidir. Eskiler buna çok dikkat ederlerdi. Mesela Sultan Birinci Ahmed Han, hizmetindekilerden bir kimseye hitap ettiğinde yahut birisini andığında aslâ sadece ismini söylemezdi. Muhatabına ikram ederek ismi ile birlikte “Ağa” diye ilave ederdi. Bir kimse kendisine bir şey arz etmek istese ona döner ve hemen “Buyurunuz” diye söze başlardı, sonra ihtiyacına cevap verirdi. Bu, sultanın sünnet-i seniyyeye uymaktaki hassâsiyetini ve güzel ahlâkını gösterir ki mülk ve zenginlik ile birleşen tevâzu, ne güzel bir ahlâktır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
KULLANANLARDAN BORAKS
KULLANANLARDAN BORAKS VE KARBONATLA TEDAVİ MUCİZELERİ... *...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder