AKASYA AĞACININ FAYDALARINI BİLİYORMUYUZ
sağlığımızın müthiş şifreleri m.ulaş
Akasya Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Akasya içinde barındırdığı elementler sayesinde özellikle sindirim rahatsızlıklarına karşı iyi gelmektedir. Salkım ağacı olarak da bilinen akasyanın küçük yapraklarında çiçekler açar ve bu çiçekler daha sonra kuru bir meyveye dönüşürler. Hem çiçek hem de meyvesi sağlığa yararlıdır. Aynı zamanda yapraklarının kurutularak kullanılması da çeşitli rahatsızlıklara karşı iyi gelebilmektedir. Yaprakları başta sindirim sorunlarına karşı iyi gelmektedir.
Bunun yanında akasya çay olarak tüketildiğinde akciğer ve boğaz rahatsızlıklarına karşı da iyi gelmektedir. Akasyanın kendisine özgü kokusu ve içeriğinde sahip olduğu bileşenler akciğer ve boğazlarda oluşan enfeksiyonun temizlenmesine yardımcı olur ve nefes borusundaki hücrelerin de mutasyona maruz kalmasının önüne geçmektedir. Böylece solunum yollarında rahatsızlık yaşayanlar akasya çayı içerek rahatlama ve iyileşme sağlayabilmektedirler.
Diğer bir özelliği ise yatıştırıcı içeriği sayesinde son derece zengindir ve böylece çay ve koku olarak kullanım açısından yararlıdır. Akasya kokusu ister çiçek, ister tütsü, ister aromaterapi yağı olarak kullanılsın, her durumda rahatlamanın, huzurun ve mutluluğun kokusu olarak yarar sunmaktadır. Zihin açan kokusu hem daha iyi odaklanma sağlamakta hem de yorgunluğun daha kolay bir şekilde giderilmesine etki etmektedir. Ayrıca akasya kokusunun etkili bir negatif enerji uzaklaştırıcısı olduğu da bilinmektedir.
Akasya gargara olarak kullanılmaya da uygundur. Ağız içi yaraların iyileşmesi ve çeşitli boğaz sorunlarının giderilmesi amacıyla gargara olarak kullanıldığında etki göstermekte ve bu sayede daha kolay bir şekilde iyileşme mümkün olmaktadır. Gargara kullanımının bir diğer önemli faydası da diş etlerinin güçlenmesini sağlar ve ağız içi tükürükte oluşan enfeksiyonlu hücrelerin önlenmesini sağlayarak, ağız kokusu gibi rahatsız edici kokuların da önüne geçer.
Kuru öksürük sorunları yaşayanlar için de akasya etkilidir. Özellikle mevsim geçişlerinde görülen kuru öksürüğü tedavi etmek amacıyla kurutulmuş akasya kaynatılarak içine bal eklenip tüketildiğinde öksürük azalmaktadır. Kuru öksürüğü gidermesinin yanında bronşların da temizlenmesine yardımcı oluyor.
Akasya çay olarak tüketildiğinde terlemeye de neden olur ve böylece vücutta barınan toksinlerin giderilmesine yardımcı olur. Özellikle hastalık zamanlarında, terleme sayesinde daha kolay şekilde bağışıklık kazanmak ve iyileşmek mümkün olmaktadır
Akasya Tohumunun Faydaları Nelerdir?
Akasya tohumunun yararları saymakla bitmez. Bu faydalara şöyle değinmek mümkün;
Zihni açmada çok etkili bir tohumdur.
Kış günleri için nezle ve gripten korur.
Akciğer hastalığına karşı savaş açar. Akciğer sağlığını korur.
Ciltte mevcut olan tüm hasarlara karşı onarıcı bir görevi üstlenir.
İdrar yolunda meydana gelen hastalıklara karşı etkilidir.
Bağışıklık sistemini korur.
Uykuyu anında düzene koyar.
Ağız içi bakteri oluşumunu engeller.
Yukarıda sıralanmış olan tüm faydalar daha çok ön plana çıkan faydalardır.günlük 1 su bardağı çayı içilir doktorunuza danışmadan kullanmayın Alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder