17 Mart 2023 Cuma

 NEDEN İYİLEŞEMİYORUZ BOZUK LENFATİK SİSTEM VE LENFLERİN ÖNEMİ İNSANLAR NEDEN  ÇOK HASTALANIYOR.

sağlığımızın müthiş şifreleri m.ulaş


Neden hiç iyileşemiyoruz okuyalım Lenfatik sistem düzgün çalışamıyorsa lenf nodları ve içlerindeki savunma hücreleri ve fagositlerin de çalışması azalır veya durur. Lenf sıvısı da çok yavaş akmaya başlar. O zaman bir lenf birikmesinden/tıkanıklığından bahsedilir. Bunların neticeleri çok çeşitli şekillerde gözlenebilir:


ŞİŞME/ÖDEM

Lenf sıvısı yavaşladığında sıklıkla ayaklarda, ellerde ve yüzde ödemler meydana gelebilir.

Elbette lenf durgunluğu başka problemlerin de belirtisi olabilir (mesela böbrek hastalıkları, kalp yetmezliği, hormon bozuklukları vb.):Su tutma. Lenf durgunluğunun ve lenfatik sistem üzerindeki aşırı yüklenmenin sebepleri çoğu zaman günümüzdeki beslenme ve hayat tarzı anlayışlarımız olup zararı lenf temizliğiyle ortadan kaldırılabilir.


SELÜLİT

Hatta selülit  kısmen kusurlu bir lenfatik sistemden kaynaklanabilir. Kadınların yüzde 90'dan fazlasında bir çeşit selülit vardır. Nedeni genelde obezite, egzersiz eksikliği, kötü beslenme (asidoz), genetik yatkınlık ve lenf tıkanıklığının kombinasyonudur.

Selülit belli bir alandaki birçok yağ hücresi bir araya geldiğinde başlar, örn. kalça, uyluk veya üst kol gibi. Tipik dimplasyon, bağ dokusu lifleri cildi aşağıya çektiğinde ortaya çıkar; yağ hücrelerinin birikimi deriyi - liflerin olmadığı yerlerde - yukarıya doğru iter. Yağ dolu küçük torbalar vardır. Burada, özellikle iyi toksinler, aynı zamanda aşırı lenf depolanabilir. Şimdi lenfatik bir temizlik yaparsanız ve selülitten etkilenen bölgelerdeki lenfatik akışını teşvik ederseniz burada hem toksin yükünü hem de lenfatik birikimi azaltarak selülit üzerinde iyileşme sağlayabilirsiniz.


GİZLİ ZEHİRLENME VE KRONİK HASTALIKLAR

Aşırı yüklenmiş veya kısmen işleyen bir lenfatik sistem, tam olarak temizlenmemiş lenf sıvısını kana verir ve bütün vücudu sessizce zehirler. Buna bağlı olarak insanın zayıf noktası her neredeyse orada bir hastalık meydana gelir. Başlarda belki sadece kronik baş ağrıları, açıklanamayan yorgunluk, performans düşüşü ve konsantrasyon bozuklukları vardır. Uzun vadede ise her çeşit kronik şikayetler ortaya çıkar.

Alerjiler ve gıda intoleransları gelişebilir veya artabilir. Lenfatik sisteme çok yüklenildiğinde eklem ağrıları, adet krampları, göğüslerde hassasiyet, sindirim sistemi şikayetleri, ruhsal dalgalanmalar, depresyon, akne, deride döküntüler ve daha birçok şikayetin görülme riski de artar.

Bireyin toksisitesi ne kadar yüksekse, lenfatik sistemdeki tıkanıklık o kadar şiddetlidir. Zehirler çok farklı kaynaklardan gelebilir. Ancak, toksinlerin ilaç, aşı, temizleyici, pestisit kalıntısı veya tattoo lardan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın, hepsi lenfatik sistemi etkiler lenefler dolu olduğu için temizlenemediği için vücut ataklarla dolar ve birikir ağır metaller toksinler içimizde birikir

İçerisinde lenf sıvısının bulunduğu lenf damarları ve bunları birbirine bağlayan lenf nodları (lenf düğümleri)

Lenfatik organlar. Bunların arasında meselâ bademcikler, dalak, bağırsak mukozasının belli bâzı bölgeleri (Peyer plakları) ve kör bağırsağın (çekumun) sonundaki apandis yer alır.

Peki neden lenfatik sistemi ve lenfleri temizlemelisiniz?


LENFATİK SİSTEM – VÜCUTTAKİ ARITMA TESİSİ YANİ BİLDİĞİMİZ KANALİZASYON GÖREVİ GÖRÜR 

Vücuttaki bu arıtma sistemi vücudumuzdaki suyu temiz ve sağlıklı tutar; tabii sadece her şey yolundayken. Ancak her şey her zaman yolunda gitmez. Çünkü lenfatik sistem vücuttaki Cinderella'dır (külkedisidir). Bu sistem vücudun her tarafından gelen atıklar, zehirler, cüruflar, katı yağlar, bakteriler, parazitler, dejenere olmuş hücreler ve daha birçok zararlı maddelerle doludur ve şimdi vakit; lenfatik sistemin vücudu zehirlerden nasıl arındırdığını, bu maddeler üzerinde işlem yaptıktan sonra kimini yerine geri yollayıp kimini vücuttan mümkün olduğunca çabuk nasıl uzaklaştırdığını seyretme vaktidir.

Lenfatik sistemin damarları kan damarlarına paralel olarak ilerlemektedir. Ancak kan dolaşım sistemiyle lenfatik sistem arasında iki önemli fark mevcuttur:


Lenfatik Sistem açık bir sistemdir: Kan dolaşım sistemi başlangıç ve son noktaları olmayan kapalı bir döngü iken lenfatik sistem kapalı devre bir sistem değildir, başlangıç ve son noktaları vardır. En ince damarlarıyla yani doku ortasındaki lenfatik kılcal damarlarla  (lenf kapillerleriyle) başlar ve vücut boyunca uzun bir seyahatten sonra venöz kan dolaşım sistemine dökülür.


GİZLİ ZEHİRLENME VE KRONİK HASTALIKLAR

Aşırı yüklenmiş veya kısmen işleyen bir lenfatik sistem, tam olarak temizlenmemiş lenf sıvısını kana verir ve bütün vücudu sessizce zehirler. Buna bağlı olarak insanın zayıf noktası her neredeyse orada bir hastalık meydana gelir. Başlarda belki sadece kronik baş ağrıları, açıklanamayan yorgunluk, performans düşüşü ve konsantrasyon bozuklukları vardır. Uzun vadede ise her çeşit kronik şikayetler ortaya çıkar.

Alerjiler ve gıda intoleransları gelişebilir veya artabilir. Lenfatik sisteme çok yüklenildiğinde eklem ağrıları, adet krampları, göğüslerde hassasiyet, sindirim sistemi şikayetleri, ruhsal dalgalanmalar, depresyon, akne, deride döküntüler ve daha birçok şikayetin görülme riski de artar.

Bireyin toksisitesi ne kadar yüksekse, lenfatik sistemdeki tıkanıklık o kadar şiddetlidir. Zehirler çok farklı kaynaklardan gelebilir. Ancak, toksinlerin ilaç, aşı, temizleyici, pestisit kalıntısı veya tattoo lardan kaynaklanıp kaynaklanmadığına bakılmaksızın, hepsi lenfatik sistemi etkiler

 

SIK ENFEKSİYON, DAHA ÇABUK KANSER

Lenfatik sistem istilacı patojenleri artık kapsamlı şekilde etkisiz hale getiremez olduğunda  giderek artan sayıda enfeksiyon meydana gelecektir. Bunlara bakteriyel enfeksiyonlar, mantar ve viral enfeksiyonlar dahildir. Bozulmuş/dejenere olmuş hücreler kısıtlanmadan yayılabilir olduğunda da kanser tümörleri ve metastazlar çok daha kolay oluşabilir. Bir hastalık zaten mevcut olduğunda, lenf sıvısı duraklamış/tıkanmış ve lenfatik sisteme çok yüklenilmiş ise o hastalığın iyileşmesi hemen hemen imkansızdır. Bundan dolayı lenfatik sistem çok titiz şekilde bakılmalı, korunmalı ve düzenli aralıklarla temizliği yapılmalıdır.

LENFLERİNİZİ SAĞLIKLI BESLENEREK TEMİZLEYİN

Fastfood veya marketten hazır alınmış yiyeceklerle beslenildiğinde lenfatik sistem temizlenemeyecektir çünkü bunlar zararlı ve atık maddeler ihtiva eder. Mümkün olduğunca taze ve işlenmemiş maddeler içeren sağlıklı bir beslenme vücudun sadece zehir ve zararlı atık yükünü azaltmaz, aynı zamanda lenf nodlarının ve diğer lenfatik organların yenilenmesini ve tam iyi çalışmasını sağlayan hayati maddeleri vücuda sunar.

Sağlıklı bir beslenme bağırsaklar, karaciğer ve böbreklerin de fonksiyonlarını destekler. Bu organlar ne kadar iyi çalışırsa lenfatik sistem de o kadar temiz ve sağlıklı kalır ve düzenli aralıklarla kendi kendisini temizleyebilir. 


Sağlıklı bir diyete iyi bir giriş, dört haftalık bir detoks tedavisinin yardımıyla başarılı olur.Sadece çeşitli tarifler almakla kalmaz, aynı zamanda optimal bir diyet uygulamak için birçok ipucu da öğrenirsiniz.Dört hafta sonra, bu beslenme biçimini benimser ve bundan sonra bunu düzenli olarak devam ettirebilirsiniz.

 (8) LENFLERİ PROBİYOTİKLERLE TEMİZLEYİN

Sindirim sistemi lenfatik sistemle direkt bağlantı içindedir. Sindirim sistemi temiz olmadığında lenfatik sistem de temizlenememektedir. Bağırsak mukozasında lenfatik sistemin bizzat kendisinin bir parçası bulunmaktadır: Peyer plakları (ince bağırsakları çevreleyen lenf dokusu plaklarıdır.)

Burada küresel şekilde sıralanmış lenfositler (vücut savunma hücreleri) ve ayrıca lenf folikülleri mevcuttur. Bu yerde bu savunma hücrelerinin oluşum ve eğitimleri gerçekleşir. Peyer plakları böylece bağışıklık sisteminin önemli bir bileşenidir. Buna ilave olarak, emilen gıdaların (özellikle katı yağların) parçaları bağırsaktan direkt lenfatik sistem içine ulaşır.

Sindirim sistemi ve lenfatik sistem arasındaki bu yakın bağlantı, bağırsaklara iyi bakmanın ve onları sağlıklı tutmanın ne kadar önemli olduğunu gösterir. Çünkü hasta, cüruflu veya iltihaplanmış bir bağırsak, lenfatik sistem için aşırı kirlenme ve yük demektir. Böyle bağırsaklar lenflerin temizlenmesini imkansız hale getirir.

Burada lenfatik sistemi temizlemek için başvurduğumuz yöntemler arasına yüksek değerlikli bir probiyotik alımını da ekleyebiliriz (örn Combi Flora) Bir probiyotik; zararlı/çürükçül bakterileri ve mantarları bastıran, bağırsaklardaki zararlı bazı maddeleri hızla uzaklaştıran ve de bağırsak mukozasını iyileştirip yenileyebilen sağlıklı bir bağırsak florasının gelişmesini sağlar. Probiyotikler ayrıca iltihap önleyici, toksin giderici ve bağışıklığı kuvvetlendirici görevler de yapar.


Bir probiyotik nasıl kullanılır, buradan okuyun: Bağırsak florasının kurulması

Bağırsak ve lenf sistemleri arasındaki bu yakın ilişkiden dolayı lenf temizliği her bağırsak temizliği işleminde olağanüstü bir son dokunuştur.önce bağırsak florasından ve temizliğinden başlamalıyız  AlINTIDIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KULLANANLARDAN BORAKS

 KULLANANLARDAN BORAKS VE KARBONATLA TEDAVİ MUCİZELERİ...                                                                                  *...