ÜRTİKER VEYA KURDEŞEN HASTALIĞI VE TEDAVİLERİ OKUYALIM m.ulaş
- Göz kızarması
- Şişlik
Kurdeşen oluşumunun nedenleri nelerdir?
Akut kurdeşen nedenleri
- Deniz ürünleri
- Evcil hayvanlar
- Süt, meyve ve kuruyemiş
- Böcek sokmaları
- Bazı ilaçlar
- Enfeksiyon hastalıkları
- Yoğun stres
- İç hastalıklar
- Genetik faktörler
- Yüksek ateş
- Hepatit B
- Kan nakli aşıları
Kronik kurdeşen nedenleri
- Soğuk
- Güneş ışığı
- Basınç
- Troit hastalıkları
- Kanser
Yanma ateş
- LUPUS
Kurdeşen tehlikeli midir?
Kurdeşen bazı vakalarda el-ayaklarda ödeme, solunum sıkıntılarına ve depresyona yol açabilmektedir.
Kurdeşen bulaşıcı mıdır?
Kurdeşen (Ürtiker) hastalığı kesinlikle bulaşıcı değildir.
Kurdeşen nasıl tedavi edilir?
Öncelikle kurdeşene yol olan sorun tespit edilerek duruma göre tedavi başlatılır. Nedeni belirlenemeyen hastalarda ise antialerjik ve kortizon içerikli ilaçlar kullanılır.
Kurdeşen hastalığına bitkisel çözümler
Yulafı bol yiyin
Kurdeşen için bitkisel kürler
1. kür
- 3 yemek kaşığı papatya çiçeği
- 1 su bardağı limon suyu
- 1 litre su
Hazırlanışı: 1 litre suyun içerisine papatya çiçeği ile limon suyu ilave edilerek kaynatılır. Daha sonra kaynayan su süzgeçten geçirilir ve banyo suyuna ilave edilerek duş alınır.
2. kür
- 2 yemek kaşığı gelincik çiçeği
- 1 tutam şahtere
- 1 su bardağı peynir suyu
- 1 litre su
Hazırlanışı: Bütün malzemeler uygun bir tencereye konularak 8-10 dakika kadar kaynatılır Daha sonra süzgeçten geçirilerek içerisine 1 su bardağı peynir suyu eklenir. Bu karışım günde 3 defa 1 çay bardağı içilir.
Kurdeşen için bitki çayı
- Fesleğen
- Rezene
- Yabani mercanköşk
- Papatya
Hazırlanışı: Tüm bitkiler eşit miktarda olacak şekilde bir çay hazırlanarak tüketilebilir. Ayrıca elde edilen çay banyo suyuna ilave edilerek duş alınabilir.
Doğal antihistaminler, papatya, yabani mercanköşk, sedefotu, fesleğen, ekinezya, rezene, incir, greyfurt, çarkıfelek çiçeği, tarhun, çay, kekik ve civan perçemi doğal antihistaminleri içerir.
Zencefil, 250 gr. kadar zencefili büyük bir kase içine 4 litre suya karıştırıp, beş dakika kadar bekletilir. elde edilen solüsyonu bir banyo küvetine döküp, bir süre bu şekilde kaldıktan sonra, bir süngere dökülen papatya çayı ile bütün vücudunuzu temizleyerek öneriliyor.
Süpürge otu tohumu, bir yemek kaşığı süpürge tohumunu havanda ezdikten sonra, günde iki defa (sabah-akşam) aç karnına bir kaç yudum su ile içilir. Kurdeşene karşı %60-%70 oranında etkilidir.
Eğrelti otu, elimizle ufaladığımız eğrelti otunu suyun içine katın. Ayva ağacının dibinden bir avuç toprak alıp, o suyun içine ilave edin. Bu su ile haftada 3 kere banyo yapılır.
Maydonoz, bir parça maydonuzun suyunu sıkıp, havuç ve domates gibi sebze sularıyla karıştırılırsa, faydalı olacaktır. Maydonozun histamin salgılanmasını, engellediği ortaya çıkmıştır.
Domuz otu, tohumlarından alınan domuz otu, kurdeşen, egzama, sedef yaralarını yakmak için, kullanılan bir solüsyondur. Çayını yapmak için, 705 ml. Kaynar suya ili çay kaşığı domuz otu tohumu atıp, dinlenmeye bırakılarak içmeye devam edilir.
Kurdeşene doğal bitkisel yağlar,
Papatya yağı, bir yada iki damla papatya yağını, kurdeşen'li bölgeye damlatıp, masaj yapılır.
Frenk kimyonu yağı ve oğul otu, 70-80 gr. Margarinle bu yağların her birinden, bir kaç damla karıştırılarak, kurdeşen kaşıntılarını rahatlatan harika bir merhemdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder