1 Şubat 2023 Çarşamba

Meyan kökü, asırlardır mide ve solunum problemlerinin tedavisinde kullanılan, şifalı bir bitkidir. Lifli kökleri tatlandırıcı olarak kullanılan meyan kökü, yönlendirici olduğu için Çin tıbbında, ‘kılavuz ilaç’ olarak kabul edilmektedir. Kökün tatlılığı, içeriğinde bulunan ve şekerden 50 kat daha tatlı olan glisirizik asitten kaynaklanır.

 Meyan kökü, asırlardır mide ve solunum problemlerinin tedavisinde kullanılan, şifalı bir bitkidir. Lifli kökleri tatlandırıcı olarak kullanılan meyan kökü, yönlendirici olduğu için Çin tıbbında, ‘kılavuz ilaç’ olarak kabul edilmektedir. Kökün tatlılığı, içeriğinde bulunan ve şekerden 50 kat daha tatlı olan glisirizik asitten kaynaklanır.

🌠Günümüzde öksürük ve soğuk algınlığı, mide hastalıkları, bağırsak iltihabı, kabızlık, menopoz semptomları dahil pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılmaktadır.
🌠Meyan tozu
Toz formundaki meyan kökü, özellikle egzama ve aknenin tedavisinde kullanılabilir. Cildi temizleyen bir merhem olarak kızarıklık, şişme, kaşıntı ve döküntü semptomlarını iyileştirebilir.
🌠Meyan çayı
Meyan kökü çay olarak tüketildiğinde sindirim ve solunum problemlerinizde rahatlama sağlar. Öksürüğe iyi gelir, kabızlığı giderir, balgam söktürücüdür..
Nefes darlığına faydalıdır. Akciğerlere faydalıdır
Meyan kökü hazımsızlık, şişkinlik ve gaz sorunlarının önüne geçer.
İdrar söktürücüdür. İdrarı artırır.
Müshil özelliği taşır. Bağırsak sıkıntılarında sıkça kullanıldığı bilinmektedir. Kabızlığa iyi gelir.
Menopoz dönemindeki kadınlar, hormon seviyelerinde denge sağladığı düşünülen meyan kökünü sıkça tüketir. Semptomların azaltılmasında destek olur.
Adet dönemlerinde ve öncesinde oluşan ağrı ve gerginliğin önüne geçer. Bu dönemin daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.
Enerji verir, bitkinliği ortadan kaldırır, yorgunluğu giderici etki yaptığı düşünülmektedir. Bu nedenle özellikle ergenlik döneminde bitkinlik hisseden gençlere yedirilir ve çayı içirilir.
Meyan kökü göğsü yumuşatır. Uzun süreli öksürüklerde iyileştirici etki yapar. Balgamlı hastalıkların tedavisinde söktürücü etkisiyle destek olur.
Ses kısıklığına iyi gelir. Boğazı yumuşatır.
Bağışıklığı güçlendirir.
Krampları çözer. Bu nedenle hem sindirim sıkıntılarında hem de diğer sebeplere bağlı karın ağrılarında hafifletici etki gösterir.
Karaciğeri koruma görevi üstlenir. Karaciğerin herhangi bir nedenle zarar görmesini önler. Siroz gibi karaciğer hastalıklarında dikkate değer bir fayda sağladığı gözlemlenmiştir.
Genel olarak iltihaba bağlı hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olabilir.
Akne, sivilce gibi iltihapların da iyileştirilmesinde kullanılır. Sedef hastalığına iyi geldiği düşünülmektedir.
Midede oluşan, son yıllarda giderek daha çok kişide rastlanan ülser, gastrit gibi mide hastalıklarının iyileştirilmesinde fayda sağlar.
Uyarılar
Eğer önerilen süre aşılmışsa meyan kökünün glycrrhizin adı verilen bileşeni vücudun potasyumunu tüketebilir ve tansiyonu yükseltebilir. Genellikle meyan kökü bir haftadan az ve yukarıda belirtilen miktarlarda alındığında güvenlidir. Gastrit ve mide ekşimesi rahatsızlığı olanların daha uzun süreli bir tedaviye gereksinimi olursa DGL ürünlerini alarak potasyum ve
tansiyon sorununun önüne geçilebilir. Yüksek tansiyon, böbrek ya da kalp hastaları veya kan sulandırıcıları ve tansiyon ilacı kullananlar meyan kökünü herhangi bir dozda kullanırken dikkat etmelidirler. Hamilelik ve emzirme sırasında
tavsiye edilmez.
ÖNEMLİ NOT: Lütfen aşırı şekilde tüketmeyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KULLANANLARDAN BORAKS

 KULLANANLARDAN BORAKS VE KARBONATLA TEDAVİ MUCİZELERİ...                                                                                  *...